Uşa este cartea de vizită a oricărei case. E ceea ce văd înainte de toate oamenii care ne trec pragul şi imaginea pe care o iau cu ei când pleacă. De aceea, e important să le îngrijim şi să le ajutăm să-şi menţină eleganţa şi aspectul plăcut.

Iată câteva sfaturi de întreţinere a uşilor Classen:
– Şterge uşile şi tocurile aferente cu o cârpă curată, moale şi cu soluţii de curăţat tip Pronto Spray, speciale pentru mobilă
– Nu curăţa sub nicio formă uşile şi tocurile cu apă din abundenţă sau alte soluţii care le pot deteriora (nici măcar cu lacuri pe bază de apă)
– Repetă procesul o dată la câteva luni, în funcţie de gradul de expunere la factorii de mediu

Cu toate că produsele speciale din comerţ sunt cea mai sigură şi eficientă variantă de îngrijire, există şi câteva trucuri populare pe care le poţi testa:
– Pentru lemnul ceruit, poţi folosi o cârpa îmbibată în esenţă de terebentină
– Lemnul natural se poate curăţa şi cu o soluţie de apă şi săpun, aplicată pe suprafaţa uşii cu ajutorul unei perii sau al unei cârpe. Totuşi, trebuie să ai grijă să nu-i laşi apei timp să pătrundă în lemn, aşa că îţi recomandăm să clăteşti şi să usuci rapid

Pentru lemnul lacuit, foloseşte produsele speciale, apoi clăteşte suprafaţa cu apă rece şi lustruieşte-o cu piele de căprioară, pentru a-i reda strălucirea. Petele şi urmele de degete se pot înlătura frecând suprafeţele cu bucăţi de cartof crud.