Ușile de interior, o posibilitate ieftină și simplă de a redecora un spațiu și de a-i oferi o nouă personalitate!
În acest articol dorim să vă arătăm care ar putea fi cel mai bun model de ușă, pentru stilul și atmosfera locuinței dumneavoastră.
Designul clasic este cel în care echilibrul dintre estetică și funcționalitate este ușor de obținut, chiar și de către cei care nu apelează la specialiști pentru redecorarea locuinței. Având în vedere acest lucru, cel mai bun tip de ușă interioară este cea cu balamale. Este minunată pentru dormitoare, băi și bucătării.
Ușile cu balamale pot să se rotească în afară sau în interior și sunt, de obicei, realizate dintr-un miez solid. Acest material este un bun izolator fonic, pentru că, nu-i așa, intimitatea și liniștea sunt esențiale în spațiul numit Acasă.
Fiabilitatea mecanismului cu balamale oferă posibilitatea ca acest tip de ușă să fie integrată într-un design tradițional și chiar cu accente vintage, fără să pară rupt din tema aleasă pentru amenajare. De asemenea, aceste uși sunt echipate cu diferite elemente clasice, cum ar fi grile, arcuri, modele de sticlă.
Stilul clasic nu trebuie confundat cu cel contemporan. În timp ce acesta din urmă se concentrează mai mult pe tendințele anuale de design, interiorul modern este înclinat spre utilizarea minimalistă și curată a elementelor estetice și funcționale.
Designul modern este cel care va pune în valoare o ușă glisantă din sticlă, vinil sau chiar din lemn.
Spațiile în plan deschis nu sunt, cu siguranță, o tendință nouă, însă ele sunt un aspect tot mai popular pentru viața rezidențială. Cu o proiectare în plan deschis, delimitarea camerelor devine largă, amplă.
Pentru a se potrivi acestei idei de design, proprietarii de case se îndreaptă către ușile interioare care se pot închide și deschide spre o cameră, fără sudura ușilor standard.
Este vorba despre asigurarea flexibilității în definirea funcționalității spațiului. Ușile, cum ar fi biplanul interior și ușile glisante oferă această posibilitate de delimitare simplă.
Ușile glisante sunt un produs mai puțin folosit, configurat prin suspendarea a două sau mai multe uși de interior, montate pe o pistă.
Ele nu se leagă, dar necesită zonă de nișă pentru a aluneca spre stânga sau spre dreapta.. Deși nu sunt în topul preferințelor clienților, ușile glisante pot fi folosite pentru a oferi un decor diferit încăperilor construite inițial pentru deschiderea unei uși franceze.
Ușile ”cu buzunar ” sunt o altă opțiune, care se pliază pe ideea de ergonomie într-un spațiu modern cu accente minimaliste.Aceste uși folosesc o pistă de alunecare pentru a se mișca și a se plasa discret în interiorul unui perete.
Ușile de buzunar sunt inspirate dintr-un stil mai vechi ‘’ de școală ‘’, care a revenit recent în atenția producătorilor de uși. Acestea se aliniază în mod similar unei uși glisante, iar versiunile noi ale ușii cu buzunar permit să fie glisate în spațiile de pe ambele părți ale ușii. Un avantaj suplimentar pentru acest model este faptul că peretele practic ascunde orice parte a ușii, făcându-l o alegere interesantă și practică pentru încăperile unde ușa rareori trebuie închisă. Sunt variante excelente pentru a fi utilizate în spații mici.
Ușile franceze adaugă farmec și originalitate oricărei intrări, fiind ușor de adaptat atât unui interior clasic, cât și unuia contemporan. Și, mai ales, unei locuințe cu atmosferă mediteraneană. Această configurație conține două uși cu balamale montate pe fiecare parte a deschiderii, care se leagă una față de cealălaltă. Ușile franceze folosesc în mod obișnuit inserturi de sticlă sau panouri decorative pentru un plus de eleganță. Estetic, aceste uși sunt folosite pentru a muta atenția dinspre exterior, spre interior, având un efect teatral și dezvăluind practic decorul camerelor pentru care sunt montate – camere de zi, birouri, săli de muzică etc.
Dacă sunteți adepții stilului eclectic sau dacă locuiți în spații de mici dimensiuni, ușile bifold sunt un set de uși de interior articulate care se îndoaie între ele și sunt montate și atârnate pe o pistă. Sunt perfecte inclusiv pentru spalatorie sau cămară.
Materialul interior al ușilor!
Selectarea unui material de ușă se reduce de obicei la doi factori: gust și buget. Vă recomandăm să vizitați showroomul Classen Uși din Șoseaua Banatului nr.145, Chitila, Mogoșoaia, pentru a vedea și a simți diferența dintre diferitele construcții de uși.
Ușile din lemn masiv sunt durabile, oferind rezistență la crăpare sau așchiere și au un aspect cald și natural. Deși este cea mai scumpă opțiune, mulți cumpărători consideră că lemnul masiv aduce o valoare în plus casei, atât estetică, cât și pentru o evaluare imobiliară. Ușile interioare din lemn masiv asigură o bună izolație termică și fonică.
Ușile de tip MDF sau cu miez solid sunt realizate din placaj sau din compozit turnat, cu un interior din fibră plină. Ele sunt asemănătoare ca și aspect cu modele din lemn masiv, menținând aceeași calitate și senzație premium. Și acestea au un potențial mare de izolare climatică și împotriva zgomotului.
Ușile cu miez gol sunt construite dintr-un cadru din lemn, placaj sau din lemn de esență tare și umplută cu carton rigid pentru a-și menține forma. În timp ce sunt mai ușoare și mai puțin costisitoare decât ușile din lemn masiv sau din miez solid, miezurile goale nu sunt la fel de durabile sau rezistente la foc. Bariera sonoră este și ea mai slabă datorită compoziției ușii. Însă, dacă modificările de căldură și umiditate din locuința dvs. sunt frecvente, atunci ușile cu miez gol sunt recomandate, deoarece acestea nu se contractă structural.
Finisarea ușilor interioare!
‘’Patina de lemn ‘’ este o modalitate preferată de a finisa ușile interioare noi. Patina oferă ușilor un aspect cald, clasic, dacă acestea sunt destinate unei locuințe clasice. Acest tip de finisaj este disponibil într-o varietate de culori, iar consilierii de vânzări ai Classen Uși vor fi bucuroși să vi le prezinte.
Finisajul de vopsea reprezintă o posibilitate simplă și la îndemână pentru a adăuga culoare și personalitate ușilor interioare existente sau noi. Proprietarii de case își vopesesc cel mai adesea ușile de interior atunci când doresc să transpună în încăperi tendințele de design interior sau îți propun să asorteze cât mai bine culorile existente ale pereților cu ușile. Produsele fără miez sunt adesea pregătite cu un strat de bază alb, pentru a da libertate cumpărătorului să vopsească ușa în nuanțele dorite de acesta. De asemenea, vă invităm să consultați asistenții de vânzări ai Classen Uși, pentru a vedea ce opțiuni de finisare vă sugerează pentru modelul selectat.
Ne bucurăm dacă v-am oferit în acest articol și în celelalte articole de pe blogul nostru ( http://classenusi.ro/sfaturi/ ), informațiile de bază pentru a vă construi o imagine despre cum ar trebui să fie ușa care să vă protejeze intimitatea și să vă ofere, alături de celelate elemente de design, confortul și plăcerea de a fi acasă.